Живот

Човек от Мърчаево отведе изгубено породисто куче в ж.к. Надежда

Кучето се е изгубило от дом в Рударци в четвъртък вечерта

Дио, веднага след като е намерен в ж.к. НадеждаВ 9:30 часа днес собственицит на кучето Дио, помолиха членовете на Facebook групата на Рударци да помогнат той да се намери. Те бяха много угрижени и дори предоставиха цели 5 телефонни номера, на които да се позвъни с информация. "Готови сме да дадем и парична награда, но да намерим кучето.", заяви собственичката Светлана Нейкова.

Почти веднага на молбата се отзова Кирил Александров, който описа, че е видял кучето снощи около езерото на Мърчаево. "Случайно минах с колата,

Категории:

Във Владая се проведе общоселско събрание, което за пореден път каза НЕ на отцепването от София

Кметът на Владая заедно с други активисти на трибуната на събранието.Днес от 14 часа Владайци проведоха планираното си общоселско събрание. На него присъстваха и хора от Мърчаево. Над 200 човека изказаха твърдата си позиция за неотстъпчивост срещу идеята за сливане на четири села в отделна община.

Подробности от събитието можете да видите на сайта на Владая ТУК.

Хората в Мърчаево харесват идеята за нова община, но не и начина

Гласът на НародаДнес направихме няколко разговора със случайни минувачи, хора по спирките и магазинтие в Мърчаево с въпрос какво мислят за новото начинание за отделяне на Мърчаево, Владая, Рударци и Кладница в самостоятелна община. Както се случи при подобната обиколка в Драгичево, много от хората нямаха представа, че такъв проект се случва и по-скоро те задаваха въпроси, за да си изяснят за какво става въпрос, отколкото обратното. Но попаднахме и на много хора, които знаеха за начинанието. Разговор с група жители прерасна в един вид събрание, от което те единодушно се съгласиха, че идеята е много добра, обаче начина на осъществяване не им харесва. Ето някои изрази, които са много красноречиви в мислите на Мърчаевци:

"Много е добра идеята, но не са добри хората, които са се заели

Св.Георги с мърчаевските си младенци през богодаруваната 2011г.

Псалтир...[8:3] Из устата на младенци и кърмачета Ти си стъкмил похвала, за да засрамиш Твоите врагове, та да направиш да млъкне враг и мъстител

"Балкан офроуд маратон" минава през Мърчаево

"Балкан офроуд маратон" ще мине през Перник, съобщи старши експертът по спорт в Общината Ивайло Денов. Международното автомобилно състезание за високопроходими автомобили и мотоциклети ще премине през територията на България от 18 до 23 септември.

Изпълнение на Елена Радева от Мърчаево

Изпълнение на Елена Радева от Мърчаево на Витошки напеви 2010 в село Кладница! 

Ремонт на мост в Мърчаево "реже" обходен, но без задръствания път

Ремонтират мост в Мърчаево. Иззиданите основи от камък си остават, а железобетонна конструкция се строи отгоре му.

неделно училище в храм "св.вмчк.Георги Победоносец" - с. Мърчаево

Скъпи енориаши и жители на с.Мърчаево,

С благословението на Светата Софийска Митрополия, храм „св.вмчк.Георги Победоносец" с.Мърчаево отваря вратите си за учебната година по Религия.

Възрастовите групи са за деца от 6 до 9г. и от 10 до 13г.

Во веки веков частица от чудодейните мощи на небесния покровител на града св. Иван Рилски вече ще се пази и в нашия храм

Изследователи и тълкуватели на житията на Иван Рилски твърдят, че има данни за неговото подвизаване в пещера в местността "Кървавото", близо до пернишкия манастир "Св. Пантелеймон", около манастира "Св. Никола" до село Кладница, в местността "Живата вода" край с. Боснек, в пещера в земенския край. През 1469г.

Subscribe to RSS - Живот