Мнения

Реакции на Мърчаевци в интернет относно скандала за нова община

Ето кякви мнения изказаха няколко Мърчаевци в групата си във Facebook по повод на скандалните събития около идеята за отделяне на Мърчаево, заедно с Владая, Кладница и Рударци в самостоятелна община:

Снежанка Лашкова:

Категории:

Хората в Мърчаево харесват идеята за нова община, но не и начина

Гласът на НародаДнес направихме няколко разговора със случайни минувачи, хора по спирките и магазинтие в Мърчаево с въпрос какво мислят за новото начинание за отделяне на Мърчаево, Владая, Рударци и Кладница в самостоятелна община. Както се случи при подобната обиколка в Драгичево, много от хората нямаха представа, че такъв проект се случва и по-скоро те задаваха въпроси, за да си изяснят за какво става въпрос, отколкото обратното. Но попаднахме и на много хора, които знаеха за начинанието. Разговор с група жители прерасна в един вид събрание, от което те единодушно се съгласиха, че идеята е много добра, обаче начина на осъществяване не им харесва. Ето някои изрази, които са много красноречиви в мислите на Мърчаевци:

"Много е добра идеята, но не са добри хората, които са се заели

Ако метрото стига до Владая, ще продължи ли и до Мърчаево?

Все пак МЕТРОТО е влак, движещ се под земята (през повечето време) и трябва да обслужва жителите на града. Обаче много от Перничани работят в София, а и Мърчаево е част от Столицата, макар и да е с лице към Перник. Във фейсбука се "прокрадват" нотки за МЕТРОТО до Владая ... а ако е така ей го къде е Драгичево и Мърчаево. Ето и публикациите:

Subscribe to RSS - Мнения