Природа

Гигантски мегафони увеличават звуците в гората

Естонските мегафони-  поглед отвътреАкустичният горски атракцион е изключително подходящ за Витошките гори

  • Много добър релакс в планината
  • Ползване и за заслон
  • Ново място за провеждане на събития в гората

Всеки от нас, екскурзиантите в любимата ни Витоша, познава редица кътчета в гората, създадени от човешката ръка. В много от случаите това са чешми, заслони или просто пейки и маси за ползване от туристите. Някои са изградени от официални институции като Дирекцията на природен парк "Витоша", или по евро-програми, но има не малко, които са дело на доброволния труд на местни жители, обикновено неизвестни на широката публика доброжелатели.

Тези съоръжения са задължителни за уютния излет в планината - да си налеем студена планинска вода, да има къде да поседнем под дебела сянка. На някои места дори са изградени катерушки и люлки за деца, а на други са се запазили остатъци от старите дървени шезлонзи за слънчеви бани.

С какво, обаче, планината е най-атрактивна.
Това е

Категории:

Заслон "Каменоделец"

Заслон "Каменоделец" е построен в близост до старата кариера която се намира между Мърчаево и Рударци, и е едно чудесно място за отдих и барбекю както през лятото така и през зимата.Заслона е оборудван със голяма маса,печка и прибори за готвене,може да се приготвя скара както отвън така и вътре.Мястото е с много красива гледка и е много приятно.От нас се иска само да го оставяме

Страхотен пейзаж от облаци видян от Мърчаево

Красивите облациНай-открояващата се характеристика на Мърчаево е неговото място високо в планината, което предоставя страхотни панорамни гледки и пейзажи.

Една такава гледка бе уловена днес от нашите фотоапарати. Те заснеха красива облачна настилка в посока към село Рударци и в далечна перспектива някъде преди Рила планина. Облаците контрастираха с цялата останала околна среда - другите тъмни облаци високо в небето, поляните и къщите на Рударци. Отблясъкът от слънцето, което наближава своята най-ниска траектория при зимното слънцестоене на Коледа, превръщаше облачната завивка в

Категории:
Subscribe to RSS - Природа