Новини

Възможна измама около ситуацията с коронавирус

Бъдете внимателни! Не само в столицата, но и из селата.

Бунгало е изгоряло в Мърчаево

Пламъците лумнали вчера, около 22:22 часа, във фургон за живеене, собственост на местен жител. Причината е неправилно ползване на отоплителни уреди. Унищожени са цялата постройка и оборудването в нея – мебели, бяла, черна и компютърна техника, както и паянтова постройка в близост до фургона.

Няма пострадали хора и нанесени други материални щети.

Категории:

в. Телеграф: бизнесменът Роман Фердинандов от Мърчаево е основоположникът на идеята за обединение на четирите села

в-к Телеграф от 21 ноември 2014 г."Владая, Мърчаево, Кладница и Рударци са пред бунт, защото не могат да постигнат съгласие дали са „за" или „против" обединяването им в независима община.
Кметовете на селата са против. Някои от жителите обаче са на мнение, че обединението ще подобри условията за живот. „Немислимо е да се отделим от София, основните ни пари идват от там. Ние нямаме производство, няма как да съществуваме самостоятелно", каза пред „Телеграф" кметът на Владая Васко Стоянов.

Зараждане

Преди два месеца се заражда идеята за независима и самостоятелна община. Роман Фердинандов, жител на Мърчаево, отива при кметовете на другите три села и им предлага да направи инициативен комитет с идея да се обединят в една община. Наели адвокат, работещ за създаването й. Но тук се зараждат и проблемите. Мърчаево и

Във Владая се проведе общоселско събрание, което за пореден път каза НЕ на отцепването от София

Кметът на Владая заедно с други активисти на трибуната на събранието.Днес от 14 часа Владайци проведоха планираното си общоселско събрание. На него присъстваха и хора от Мърчаево. Над 200 човека изказаха твърдата си позиция за неотстъпчивост срещу идеята за сливане на четири села в отделна община.

Подробности от събитието можете да видите на сайта на Владая ТУК.

Хората в Мърчаево харесват идеята за нова община, но не и начина

Гласът на НародаДнес направихме няколко разговора със случайни минувачи, хора по спирките и магазинтие в Мърчаево с въпрос какво мислят за новото начинание за отделяне на Мърчаево, Владая, Рударци и Кладница в самостоятелна община. Както се случи при подобната обиколка в Драгичево, много от хората нямаха представа, че такъв проект се случва и по-скоро те задаваха въпроси, за да си изяснят за какво става въпрос, отколкото обратното. Но попаднахме и на много хора, които знаеха за начинанието. Разговор с група жители прерасна в един вид събрание, от което те единодушно се съгласиха, че идеята е много добра, обаче начина на осъществяване не им харесва. Ето някои изрази, които са много красноречиви в мислите на Мърчаевци:

"Много е добра идеята, но не са добри хората, които са се заели

Пожар в Мърчаево (снимки)

Голям пожар на територията на Мърчаево гасят три пожарни коли. Обхванат е хълъма до манастир Св. Троица в Мърчаево. Целият е обгорял. Горят треви и храсти а на място има поне три пожарни коли.

Категории:

Фандъкова проверява язовир "Мърчаево"

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери как вървят ремонтните
дейности по реконструкцията на язовир "Мърчаево". Проектът е одобрен през януари 2012г. и за изпълнението му са предоставени 209 000 лева. Язовирът се намира до с.Мърчаево, район "Витоша". След последните проливни дъждове се оказа, че язовирната стена има нужда от реконструкция.

"Балкан офроуд маратон" минава през Мърчаево

"Балкан офроуд маратон" ще мине през Перник, съобщи старши експертът по спорт в Общината Ивайло Денов. Международното автомобилно състезание за високопроходими автомобили и мотоциклети ще премине през територията на България от 18 до 23 септември.

Страници

Subscribe to RSS - Новини