Бизнес

Ще стане ли Югозападна Витоша водеща туристическа дестинация

Югозападните склонове на ВитошаЗадъблочен анализ по въпроса бе публикуван в сайта на село Рударци като поводът е наскоро въведения от Община Перник туристически данък. Известната леглова база тук дава възможност да се направи прогноза за постъпленията, които тя ще реализира от него от дейности развивани в района на Югозападна Витоша. Сравнение е направено с размера на туристическия данък определен от други общини и е заключено, че избрания от Община Перник не е сред най-справедливите, а и е с малък размер, недостатъчен да финансира изграждането и поддържането на туристическата инфрастурктура.

Главната цел на просторната публикация е общината да бъде

Ремонт на мост в Мърчаево "реже" обходен, но без задръствания път

Ремонтират мост в Мърчаево. Иззиданите основи от камък си остават, а железобетонна конструкция се строи отгоре му.

Драснаха ли клечката на конкурента от Мърчаево?

Да продаваш дърва посред лето на кръстопът на 3 села (едното е софийски квартал) явно е "боднало очите на конкуренцията" и май са драснали клечката на хитроумния конкурент? А дали е така. В сайта zapernik.com се появи публикация, която щеше да мине просто така ако коментар не подсказа точното място ина събитието. Всичко става на "бермудския триъгълник" или кръстовището с многото катастрофи.

Нашумялоото като кувейтско селище на шейхове в Рударци, всъщност няма да е това, за което бе представено

Спокойно, няма сензации, освен, че бюрокрация може да отклони 25 млн инвестиции за района

След като тези дни чухме сензационни новини, че едва ли не лично шейхът на Кувейт ще строи къщи в Рударци, днес ще ви представим истината, такава каквато я знае нашумелият като "посредник" на шейха, консултантът на проекта инж. Цветко Тужаров.

Ситуацията около намесването на негово величество шейх Насър ал Мохамед ал Ахмед ал Сабах е най-малкото дипломатически скандална. Скандална е също, не заради притесненията на местните, че тук може да бъде построена джамия, а защото бюрократичната машина пречи да бъдат инвестирани 25 млн. евро в района.

За да сте по-наясно с мащабите на сумата 25 млн. евро, лесно можете да сметнете, че тя е равносилна на годишните заплати на

Категории:
Subscribe to RSS - Бизнес