Култура

Мърчаевското езеро пълно наполовина

Това съобщи кмета Фандъкова цитирана от в-к Стандарт. Столичната община е заделила в бюджета си 600 хиляди лева за реакции при кризи. Взети са мерки срещу наводнения в София, увери кметът. От общо 5 общински язовира, функционират само 3 – Мрамор, Суходол и Мърчаево

Първият е с ремонтирана стена, а другите два са запълнени малко над половината и не представляват опасност. 

В София минават и около 10 реки, които непрекъснато се наблюдават. За миналата година са изчистени 52 км от коритата. 

Категории:

Снежно Мърчаево

Събрахме клипчета и снимки от Аз Репортера на БТВ. 

Положението в Мърчаево става все по- бедствено.От часове пътя не е чистен и няма автобуси от Княжево.Много хора са блокирани във Владая и не могат да се приберат защото виелицата става все по-силна и навяните преспи са огромни.

 

Категории:

Петър Велков Георгиев кмет на Мърчаево

Кандидатът за кмет на ГЕРБ Петър Велков Георгиев е избран с убедителните 75% за кмет на Мърчаево. 

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ДЕЙСТВИТЕЛНИТЕ ГЛАСОВЕ ПО КАНДИДАТСКИ ЛИСТИ (сумата на числата от разпределението по кандидатски листи от протоколите на СИК)

Категории:

Рударчани с режим на водата

Рударските месности Кало и Тупано са с въведен режим на водата:

От събота режимът е от 07:00 часа до 19:00 часа

Категории:

Отец Илия накара мърчаевци да повярват в чудесата на вярата

За чудесата на свети Георги, за един млад свещеник и неговата презвитера заговориха миряните в Софийската епархия. "Със силната си вяра отец Илия и завършилата богословие попадия Жоржета накараха дори дъновистите да се черкуват", не могат да ги нахвалят бабите в село Мърчаево. Тук до смъртта си живее водачът на Бялото братство Беинса Дуно.

Категории:

Веселена Радева ще вземе участие на Витошки напеви в Кладница

И тази година Веселена ще представи Мърчаево на традиционния фестивал Витошки напеви в село Кладница. Фестивалът ще се проведе на площада на село Кладница пред читалище Пробуда и се очаква само участниците да бъдат 600 от 28 читалища. Грандиозното културно събитие разширява обхвата и значимостта си с всяка изминала година.

Категории:

Ще стане ли Югозападна Витоша водеща туристическа дестинация

Югозападните склонове на ВитошаЗадъблочен анализ по въпроса бе публикуван в сайта на село Рударци като поводът е наскоро въведения от Община Перник туристически данък. Известната леглова база тук дава възможност да се направи прогноза за постъпленията, които тя ще реализира от него от дейности развивани в района на Югозападна Витоша. Сравнение е направено с размера на туристическия данък определен от други общини и е заключено, че избрания от Община Перник не е сред най-справедливите, а и е с малък размер, недостатъчен да финансира изграждането и поддържането на туристическата инфрастурктура.

Главната цел на просторната публикация е общината да бъде

Владайци не искат да се возят заедно с Мърчаевци в един автобус

Жители на Владая създадоха специална група във Facebook против сливането на линиите 58 и 59. Групата се казва - Искам автобус 58 обратно във Владая!. Чрез нея те настояват да се върне тяхната си линия номер 58, която отдавна е известна като "Владайския рейс".

Сред аргументите им, въпреки очестяването на графика (увеличаването на броя на автобусите), е фактът че в посока София, когато автобусът стигне до Владая, той вече ще е напълнен с мърчаевци.

На 07 Ноември миналата година 30 жители на село Владая са връчили подписка на

Категории:

Марчаевско бебе получи уникален модерен подарък

Торта от памперси На "Погача" за новородено проведена в Кладница, в дома на бабата и дядото на бебето Жорко, е поднесен оригинален подарък - торта от памперси. Жорко живее с родителите си Рени и Бойко, и сестричката си Ася в Мърчаево. Кладнешките баба и дядо се казват Илиана и Георги, а Жорко е петото им внуче.

Нестандартната идея съчетава полезното с красивото. Тя става модерна след излъчването на един от епизодите на култовия филм "Сексът и градът", в която Кари, Саманта и Шарлот поднасят такъв 4-етажен подарък на бременната Миранда. Този тип торти са неизменна част от бебешки празненства в чужбина, а от известно време прокрадват път и у нас.

За разлика от нашите "Питки"(погачи), тези тържества там се правят преди раждането на бебето, често в средата или края на 8

Категории:

Страници

Subscribe to RSS - Култура