Марчаевско бебе получи уникален модерен подарък

Торта от памперси На "Погача" за новородено проведена в Кладница, в дома на бабата и дядото на бебето Жорко, е поднесен оригинален подарък - торта от памперси. Жорко живее с родителите си Рени и Бойко, и сестричката си Ася в Мърчаево. Кладнешките баба и дядо се казват Илиана и Георги, а Жорко е петото им внуче.

Нестандартната идея съчетава полезното с красивото. Тя става модерна след излъчването на един от епизодите на култовия филм "Сексът и градът", в която Кари, Саманта и Шарлот поднасят такъв 4-етажен подарък на бременната Миранда. Този тип торти са неизменна част от бебешки празненства в чужбина, а от известно време прокрадват път и у нас.

За разлика от нашите "Питки"(погачи), тези тържества там се правят преди раждането на бебето, често в средата или края на 8

-ия месец от бременността на бъдещата майка, на която се поднасят най-необходимите бебешки принадлежности.

Тортата може да бъде на един, два, три и дори четири етажа, с всевъзможна украса. За направата й основно са необходими памперси (броят им зависи от големината на подаръка), стъклено шише или голяма опаковка бебешки шампоан (служи за "колона", около която се нареждат памперсите) и ластици (за пристягане на навитите памперси), всичко останало е по желание. Около "етажите", съставени от 64 памперса, авторката на подаръка е намотала одеалце и чаршафчета, но те може да бъдат обхванати и само от панделки. В самата торта са вложени шише с биберон, шампоан, сапунче, мляко за тяло, почистващи кърпички, термосензорни лъжички за хранене, албумче за снимки, плюшен щъркел и картичка с пожелания. Според средствата, с които разполагаме, цената на подобен подарък може да варира от 50 до 200 лв.

Подаръкът е изработен от Адриана Янкова - виден член на обществото на крафтърите (от англ. craft - умение, занаят), в което членува със своето хоби - ръчно изработени поздравителни картички. Повече за нейното изкустно можете да видите в нейния Блог.

По-долу можете да видите видео (на англ. език) за това как да си направите сами памперсова торта.

Източник: в. Дума

Категории: