неделно училище в храм "св.вмчк.Георги Победоносец" - с. Мърчаево

Скъпи енориаши и жители на с.Мърчаево,

С благословението на Светата Софийска Митрополия, храм „св.вмчк.Георги Победоносец" с.Мърчаево отваря вратите си за учебната година по Религия.

Възрастовите групи са за деца от 6 до 9г. и от 10 до 13г.

Първият учебен ден ще бъде на 06 юни 2010г.и ще започне с регистрация на учениците,както и малко тържество - молебен за здраве и успех през учебната година.

Записвания и повече информация се правят както в храма така и на тел.088 61 99 63- презвитера Жоржета Илиева,която ще провежда курса на обучение..

Заниманията ще се провеждат всяка неделя от 10.30 до 11.15ч. и от 11.30 до 12.15 в комплекса на енорийската църква.Заниманията и пособията са безплатни,а учебните занятия се провеждат от богослов с педагогическа практика.

Програмата включва изучаване по важните събития от Стария и Новия Завет, обяснения за големите църковни празници, кратки понятия от богослужението.Ще бъдат вкючени кратки поклоннически пътувания, изучаване на църковни песни.

Основната цел на Неделното училище е да запознае децата с истините на нашата православна вяра по разбираем и достъпен за тях начин.. При разглеждането на отделните теми, децата са стимулирани да вземат активно участие с излагане на своята нравствена оценка. Прави се връзка с настоящата действителност и актуалните за тях проблеми. Усърдно се работи върху сформирането у децата на православния религиозно-нравствен мироглед.
Тази практика помага на децата да се включват и приобщят трайно в живота на православната църква,да избегнат пагубните примки на сектите,наркоманията и агресията и да станат достойни членове на нашето общество за полза на Родина,радост и утешение на родители и Слава Божия. Амин!

църковно настоятелство при храм"св.Георги"