Човек от Мърчаево отведе изгубено породисто куче в ж.к. Надежда

Кучето се е изгубило от дом в Рударци в четвъртък вечерта

Дио, веднага след като е намерен в ж.к. НадеждаВ 9:30 часа днес собственицит на кучето Дио, помолиха членовете на Facebook групата на Рударци да помогнат той да се намери. Те бяха много угрижени и дори предоставиха цели 5 телефонни номера, на които да се позвъни с информация. "Готови сме да дадем и парична награда, но да намерим кучето.", заяви собственичката Светлана Нейкова.

Почти веднага на молбата се отзова Кирил Александров, който описа, че е видял кучето снощи около езерото на Мърчаево. "Случайно минах с колата,

момче и момиче го галеха около спирката, предполагам е същото куче, към 20 ч. От спирката на езерото тръгнете посока нагоре към селото и веднага първата пряка в дясно по една разбита улица, тоест срещу последната къща на спирката отсреща. Срещу къщата в ливадата до пътя беше."

Стопаните на кучето веднага тръгнаха да търсят из Мърчаево около езерото.

В късния следобед около 17 часа съобщиха щасливата новина, че то е намерено. "Пазете кучетата! Дио беше намерен в кв. Надежда, София, но не е отишъл сам. Очевидно вече се посяга и на кучета, не само на домове.", обобщи собственичката Светлана Нейкова. Гергана Цонева пък допълни, че добри хора от Мърчаево са помогнали в намирането на кучето Дио. И двете благодариха на всички, които са помогнали.

Вероятно, който е намерил кучето е оценил достойнствата му и е предпочел да го "приватизира", но когато собствениците са стигнали до него, им го е предал. Те не съобщават дали са изплатили възнаграждение на човека, завел Дио в ж.к. Надежда, но не скриха възмушението си, че "вече се посяга и на кучета". Вероятно става въпрос за жител на Мърчаево. Във Facebook се споменава името Методи, но не се разбира дали това е, човек помогнал за намирането, или е този, който е отвел кучето.

Категории: